I kursen Hantering och fiskhälsa går vi igenom några grundläggande aspekter av fiskarnas fysiologi och hur dessa påverkar arbetet på anläggningen. Vi tar upp några allmänna rekommendationer och förhållningssätt kring moment när fiskarna måste hanteras. Därefter går vi in på några specifika och vanligt förekommande moment i fiskuppfödningen.
Kapitel 1 | Introduktion | |
---|---|---|
Underkapitel 1 | Om kursen | |
Kapitel 2 | Del 1. Fiskens fysiologi | |
Underkapitel 1 | Fiskens kropp | |
Underkapitel 2 | Stress | |
Kapitel 3 | Del 2. Grundläggande om hantering | |
Underkapitel 1 | Fiskarnas förutsättningar | |
Underkapitel 2 | Utrustning och personal | |
Kapitel 4 | Del 3. Hantering vid olika situationer | |
Underkapitel 1 | Rengöring och underhåll | |
Underkapitel 2 | Sortering | |
Underkapitel 3 | Kramning | |
Underkapitel 4 | Ingrepp som märkning och vaccination |