I kursen Smittskydd på fiskodlingen får du en genomgång av de inre och yttre faktorer som kan påverka risken för att smitta ska uppstå och spridas på fiskodlingsanläggningen. Vi går igenom vilka åtgärder som minskar risken för att smitta ska föras in till anläggningen, hur smittspridning kan begränsas inne på anläggningen samt hur rutiner påverkar smittrisk och begränsar effekterna av smitta.
Kapitel 1 | Introduktion | |
---|---|---|
Underkapitel 1 | Om kursen | |
Kapitel 2 | Del 1. Anläggningens smittskydd | |
Underkapitel 1 | Yttre barriärer - Förhandstitt | |
Underkapitel 2 | Besöksrutiner | |
Underkapitel 3 | Anläggningar med flera avdelningar | |
Kapitel 3 | Del 2. Smittskydd för inventarier | |
Underkapitel 1 | Inledning | |
Underkapitel 2 | Utrustning | |
Underkapitel 3 | Rengöring | |
Kapitel 4 | Del 3. Smittskydd, rutiner och personal | |
Underkapitel 1 | Inledning | |
Underkapitel 2 | Rutiner | |
Underkapitel 3 | Särskilda tillfällen | |
Underkapitel 4 | Arbetsordning |